Toate statele UE au aprobat Fondul de Redresare Europeană

0
580
https://ccir.ro/wp-content/uploads/2014/11/studiu-EU_Next-Generation.jpg

Cele 27 de state ale Uniunii Europene vor primi în lunile următoare primele fonduri- 13% din suma totală alocată.

Uniunea Europeană este în sfârșit pregătită să acumuleze fondurile necesare din piețele publice și să stimuleze economiile celor 27 de state membre după șocul sever produs de criza coronavirusului. UE a luat în iulie o decizie fără precedent- cea de a strânge împreună capital pentru a finanța redresarea economică, un efort fiscal în valoare de 750 miliarde de euro.

După ce au fost urmate toate măsurile legislative, Comisia Europeană este capabilă să exploateze piețele de capital în căutarea acestor fonduri începând încă din această lună. „Comisia Europeană este gata să recurgă la piețe pentru a strânge bani pentru a face [UE] mai ecologică, mai digitală și mai rezistentă”, a declarat președintele Ursula von der Leyen pe Twitter.

Uniunea Europeană a declarat luni că 38 de instituții financiare vor fi dealeri primari, inclusiv BNP Paribas din Franța, Deutsche Bank din Germania și UniCredit din Italia.

Cele 27 de capitale ale UE vor primi în lunile următoare o primă parte (13%) din suma totală care le-a fost alocată. Plățile viitoare vor depinde de capacitatea țărilor de a pune în aplicare reformele necesare. Acesta este motivul pentru care statele membre au prezentat planuri de redresare, subliniind modul în care vor folosi banii și modul în care își vor ajuta economiile să devină mai competitive.

Cu toate acestea, aceste documente sunt încă în curs de revizuire de către Comisia Europeană și trebuie examinate, în final, de către statele membre. Organul executiv a UE intenționează să-și încheie evaluarea la jumătatea lunii iunie, iar statele membre vor avea apoi o lună pentru a da un răspuns cu privire la planurile celorlalte.

Unele state membre, precum Portugalia, fac eforturi pentru ca întregul proces de revizuire să fie încheiat până la sfârșitul lunii iunie. „Este un moment cu adevărat istoric pentru Europa: începutul împrumuturilor comune la scară largă, chiar dacă este un program temporar”- a declarat Erik Nielsen, economist-șef la UniCredit- „Împrumutul efectiv – și plățile – nu vor fi o problemă. Potențialele obstacole vor apărea cel mai probabil în faza de implementare a reformelor și investițiilor – dar este normal pentru orice proiect mare și ambițios ”, a adăugat.

Economia Uniunii Europene a scăzut cu 6,1% în 2020 și se așteaptă ca situația să se îmbunătățească anul acesta cu 4,2%, potrivit datelor Comisiei Europene. Randamentele periferice din zona euro au fost mai mici marți dimineață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.