Departamentul de Stat: ”Suntem inspirați de contextele în care tinerele și femeile lucrează împreună.”

0
656
Sursa: Time

”Astăzi, de Ziua Internațională a Tinerelor Fete, Departamentul de Stat a găzduit echipa de robotică a Afganistanului pentru întâia oară formată exclusiv din fete. Echipa se află în Washington, DC, după ce a fost decorată cu Asia Society’s Game Changer Award pentru modul cum a ieșit în evidență la competițiile de robotică la nivel internațional. În această zi a Tinerelor Fete, suntem inspirați de contextele în care tinerele și femeile lucrează împreună – multe împotriva tuturor șanselor – pentru a deveni forța schimbării pozitive. Echipa de fete a Afganistanului nu este doar un exemplu despre cum e să fii cel mai bun în Afganistan, ci și despre potențialul neexploatat al fetelor în asigurarea prosperității și a transformării sociale.”

Data de 11 octombrie a fost declarată Ziua Internațională a Fetelor la 19 decembrie 2011, prin adoptarea de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a Rezoluţiei 66/170. Scopul acesteia este recunoaşterea drepturilor şi problemelor cu care se confruntă fetele în întreaga lume.

Ziua internaţională a fetelor promovează drepturile acestora, subliniază inegalităţile de gen şi diversele forme de discriminare şi abuz suferite de tinerele din întreaga lume, tema din acest an desfăşurându-se sub deviza “With Her: A Skilled GirlForce”, potrivit UN Women.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.