Orfanii din școlile nord-coreene au ales să fie voluntari pentru a ajuta economia țării, practicând muncă fizică în mine de cărbuni, ferme sau construcții.
„S-au oferit voluntari să lucreze pe șantiere majore pentru construcții socialiste din voința lor de a-și glorifica tinerețea în lupta pentru prosperitatea țării”, a declarat agenția de știri de stat KCNA.
Conforn KCNA, peste 700 de absolvenți ai școlilor orfane „cu înțelepciune și curaj în vârstă tânără s-au oferit voluntari pentru a lucra cu muncă manuală în minele de cărbune, ferme și proiecte mari de construcții, deoarece “au absolvit cursurile școlii sub îngrijirea caldă a Partidului mamă”.
Nu este precizată vârsta voluntarilor, dar se precizează că au absolvit gimnaziul, însemnând că tinerii sunt în perioada adolescenței.
Lăudând „înțelepciunea și curajul” acestor tineri „voluntari” îi transformă și în modele pentru partidul comunist.
În aprilie, liderul Kim Jong-un și-a avertizat țara să se pregătească pentru vremuri grele din viitor, printr-o admitere rară de probleme. Coreea de Nord și-a închis granițele în 2020 din cauza pandemiei coronavirusului, oprind comerțul cu China ce era linia de salvare economică a acesteia.
Există rapoarte că unele aprovizionări esențiale ajung în Coreea de Nord, dar cu siguranță nu sunt suficiente pentru ca economia să se miște din nou.
Singura modalitate de a face acest lucru este de a intensifica producția și pentru aceasta regimul are nevoie de noi surse de muncă gratuită.
Grupurile pentru drepturile omului au acuzat de mult Coreea de Nord că folosește munca forțată a copiilor, lucru pe care statul îl neagă.
Raportul departamentului de stat SUA din 2020 privind practicile în domeniul drepturilor omului a acuzat Coreea de Nord că practică „cele mai grave forme de muncă a copiilor”. Potrivit raportului, oficialii îi trimit pe școlari să lucreze „pentru a ajuta la finalizarea proiectelor speciale, cum ar fi îndepărtarea zăpezii pe drumuri importante sau îndeplinirea obiectivelor de producție”.