Ministrul de interne britanic dorește revizuirea regulilor de azil

0
802
Sursa: iNews

Ministrul de interne din Marea Britanie, Priti Patel, s-a angajat duminica trecută să reformeze ceea ce ea a descris că fiind un sistem de azil defect. În timpul conferinței anuale a partidului conservator, aceasta a atins mai multe subiecte importante pentru stat, printre care și problema solicitanților de azil. Deși aceasta a vorbit despre combaterea crimei de trafic internațional cu oameni, se poate ca dorința acesteia să fie, de fapt, limitarea intrării în țară a refugiaților.

În timpul verii, numărul de bărci de calibru mic cu migranți care au venit pe mare din Franța a crescut. Peste 5.000 de refugiați au încercat să între în Marea Britanie, un număr mare, într-adevăr, dar care nu se compară cu fluxurile de migranți din alte țări ale lumii. Aceasta a promis o reformă în 2021, care ar limita numărul de persoane care cer azil în țară. Patel a scris pe Twitter: „Sistemul nostru de azil care este defect permite traficului criminal internațional să-i ignore pe cei mai vulnerabili – înghiontindu-le pe femei și pe copii nevoiași într-o parte. Nu voi fi complice în asta. Voi introduce un nou sistem de azil care este ferm și drept – cea mai mare reformă din ultimele decenii.”

Citind printre rânduri, se poate face argumentul că aceasta dorește să limiteze numărul de migranți veniți în mod ilegal în țară. Totuși, conform Convenției Refugiaților a ONU, cei care cer azil nu pot fi condamnați pentru intrarea iregulară într-o țară adăpost. Având în vedere că Marea Britanie face și ea parte din această convenție, legislația doamnei Patel nu ar putea fi construită în felul în care dorește ea. Imigrația a constituit o problemă deosebit de polarizată în Marea Britanie încă de la referendumul Brexit din 2016. Una dintre promisiunile referendumului, preluarea controlului, include și topica imigrației și a politicii de frontieră. Guvernul britanic mai consideră că Franța ar trebui să facă mai multe pentru a-i opri pe migranți să treacă canalul. Aceasta se confruntă cu un număr ridicat de bărci care trec prin Franța, oprind multe dintre acestea. Uitându-ne la numărul de aplicații pentru azil de anul trecut, se poate spune că este chiar imposibil ca Franța să îi oprească pe toți să își continue drumul către Marea Britanie. Potrivit Eurostat, în 2019, Franța a primit 138.000 de solicitări de azil, pe când Marea Britanie a primit aproximativ 44.000, de trei ori mai puțin ca Franța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.