Luca Niculescu: ”Mândru să îmi regăsesc colega Luminița Odobescu în acest clasament realizat de Politico.”

0
501
Credit Twitter/PA Wire

”Mândru să îmi regăsesc colega Luminița Odobescu, ambasadoarea României la Uniunea Europeană, în acest clasament realizat de Politico vis-a-vis de femeile care modelează Bruxelles-ul.”

Luca Niculescu este ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar în Republica Franceză al României. 

Tweet-ul său vine ca urmare a publicării unui articol marca Politico, în care este realizat un top al femeilor influente la nivel de politici ale Bruxelles-ului. Redăm mai jos punctul de vedere al celor de la Politico referitor la Excelența Sa, doamna Luminița Odobescu:

”Odobescu este un diplomat de carieră ce are misiunea dificilă de a reprezenta o țară pe care mulți o asociază cu nivelurile cele mai înalte ale corupției. Ambasadoarea româncă la Uniunea Europeană ajută ca eforturile implicate în preluarea președinției de către România a Consiliului Uniunii Europene în 2019 să fie susținute, în vreme ce Brexitul, Trump, Rusia și naționaliștii europeni încearcă să distrugă scena diplomatică europeană.

În Bruxelles, ea a îmbunătățit eforturile de comunicare ale României și i-a facilitat deschiderea către numeroase evenimente. Însă provocarea sa abia la anul va veni, când România va avea responsabilitatea de a conduce Europa pe calea pavată de Brexit cu stânci și de a face față mediului politic care ar putea vedea mai multe confruntări între capitalurile naționale și Bruxelles și un din ce în ce mai fragmentat Parlament European.”

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.