Ziua Internațională a Alimentației

0
519
Sursa: businessinsider.com

Astăzi este Ziua Internațională a Alimentației. Mâncarea nesănătoasă provoacă peste 200 de boli. 

Cunoști cele cinci aspecte-cheie ale mâncării sănătoase?

Alege produse care să respecte condiții optime de igienă;

Separă mâncarea gătită de produsele negătite;

Gătește cu atenție;

Păstrează mâncarea la temperaturi optime;

Folosește apă și produse sigure pentru sănătatea ta.”

Peste 150 de ţări marchează, la 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentaţiei, declarată de Adunarea Generală a ONU, cu scopul creşterii gradului de conştientizare publică asupra problemelor privind alimentaţia la nivel mondial şi consolidarea solidarităţii în lupta împotriva foametei, a malnutriţiei şi a sărăciei.

Principalul obiectiv al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură este reducerea foametei la zero, un obiectiv de dezvoltare durabilă inclus în Agenda 2030 a ONU.

Pentru a avea hrană produsă într-un mediu sănătos trebuie adaptate metodele astfel încât să se producă mai mult cu mai puţine costuri pe aceeaşi suprafaţă, utilizând resursele naturale. Totodată, FAO insistă asupra reducerii pierderilor de alimente prin procesele de fabricaţie, inclusiv prin depozitare, ambalare, transport, infrastructură, mecanisme de marketing, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.