Idlib ar putea deveni ”cea mai gravă criză umanitară” a secolului XXI

0
673

Războiul din Siria continuă, chiar și în cel de-al șaptelea său an de existență, să distrugă fiecare pivot al statului: structuri instituționale, mediu și, în primul rând, propriul popor. Dihotomia conflictului implică Republica Arabă Siriană, reprezentată prin președintele Bashar al-Assad și susținută de diferiți aliați de pe arena internațională și forțe variate ce se opun atât guvernului, cât și între ele, în combinații diverse.

Cu peste 30 000 de oameni deja strămutați printre bombardamente, Organizația Națiunilor Unite avertizează că Idlib, situat în partea nord-vestică a statului, are potențial de a deveni ”cea mai gravă criză umanitară” a secolului al XXI-lea ea. Orașul face parte din ultima provincie care încă menține opoziție față de regimul Bashar al-Assad. Rusia și Iranul, principalii aliați ai președintelui sirian, pregătesc un atac masiv în vederea recuperării puterii în zonă.

UNHCR își exprimă îngrijorarea cu privire la o posibilă lipsă de fonduri pe care să le ofere principalilor săi parteneri în sprijinul milioanelor de refugiați sirieni și oameni strămutați – IDPs (internally displaced people). 

270 milioane de dolari sunt necesari la această oră pentru ca oamenii afectați critic de efectele războiului să se poată bucura de asistență în ultimele luni ale anului 2018.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.